sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Messureissu ja tarveompelua

Mulle tuli mielettömän hieno mahdollisuus päästä töihin Neenuskan mukana Tukholman Sy & Hantverks festivaleille helmikuussa. Riemusta kiljuen lupauduin, mutta vieraalla kielellä asiakaspalvelu jännitti melkoisesti, kun asiakaspalvelukokemusta ylipäätään on vielä niin vähän. 
Koulussa viimeiset kuukaudet on ehkä himppasen stressanneet, joten irtiotto teki erittäin hyvää. Reissusta oli myös erittäin paljon hyötyä ajatellen ammattia.

Menomatkalla laivassa Anna Puu esiintyi, taitava artisti!



Seuraavana aamuna Tukholmassa suunnattiin suoraan messuhallille ja pistettiin oma nurkkaus pystyyn. Samaan Indien syssyyn tuli perästä vielä Ikasyr, PaaPii ja Käpynen. Torstai käytettiin aika rauhalliseen tahtiin myyntipaikan valmisteluun, ja minä toistelin hiljaa mielessäni, että selviät tästä hengissä...

Ihanaa oli myös nähdä, että vuosi sitten työharjoittelussa suunniteltu hamesarja jatkaa eloaan, siinä niillä on luonteva paikka Neenuskan paitojen vieressä. Väkisinkin hymyilytti, kun seurasi vierestä asiakkaiden reaktioita hameet nähdessään. :)

Täyttä tohinaa piisasi perjantaista sunnuntaihin, kaikki jännitys asiakaspalvelusta katosi heti perjantaina aamulla. Ihania kohtaamisia, innostavia ompeluharrastajia, ja myös ihana Indien porukka! Kolmantena päivänä lähti viimein ruotsikin tulemaan englannin lisäksi, yllättävän paljon sitä kuitenkin ymmärsi, vaikka äärimmäisen harvoin tulee vapaaehtoisesti käytettyä.
Tämmöisen reissun täytyisi ehdottomasti kuulua opetussuunnitelmaan käsityöalalla.

Tältä sitten näytti sunnuntai-iltana meidän myyntipiste, kiireellä kamat kasaan ja satamaan. Illan päätteeksi herkuteltiin laivan buffetissa, aamulla aikaisin ylös ja automatkan jälkeen kouluun.

Hillitsin itseni messuilla aika hyvin (eli opiskelijabudjetti hillitsi väkisin), mukaan tarttui vain resoreita eri väreissä. Nämä alla olevat housut on odotelleet sopivaa resoria jo hetken, lahkeet koottu joustocollegen jämäpaloista. Kaavana Ottobren High Jump koossa 98.
Kuopus päätti luopua vaipoista ihan tässä hiljattain, joten helposti puettavia vaihtohousuja tarvitaan.



Toistanko ehkä hieman itseäni? Karkkicollegea jälleen, kaava ja koko sama kuin ylemmissä housuissa.


Vielä esikoiselle Ottobren Happy Trio koossa 128. Tein etukappaleen kokonaisena ja jätin taskun pois, napit vaihdoin muovineppeihin. Hupun lakisauman tein litistettynä, josko näyttäisi nätimmältä nurjaltakin, kuin pelkkä saumurin sauma.

Tässä kokeilin ensimmäistä kertaa omaa kantinkääntäjää vaatteeseen, sitä teipattavaa mallia. Tilasin sen Aliexpressistä, hintaa postikuluineen tuli kympin verran. Luulin tilanneeni kolminkerroin kääntävän, mutta tulikin nelinkertainen, enkä pidä niin paksusta kantista. Netin ihmeellisestä maailmasta onneksi löytyi niksi, että kun hiuspinnin ympärille pyörittää paperia ja tunkee sen tiettyyn kohtaan kapinetta, tulee siitä kolminkerroin kääntävä. Jipii, eikun kokeilemaan!
Kolminkertaista kyllä tuli, mutta mua häiritsee suuresti se, että kääntäjä kiristää kanttia mun makuun ihan liikaa. En halua yhtään poimuja enkä kiristävää vaikutelmaa, mutta kantti ei saa myöskään olla löysä. Käsin kääntämällä saan tismalleen sellaisen kireyden, kuin tahdon. Trikoota tuskin tulen sillä kanttaamaan, mutta tähän joustocollegeen se toimi ihan kohtuullisesti. Vaikka jälki ei ole kontrollifriikin makuun täydellistä, niin ainakin nopeaa sillä oli kantata!

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi!