perjantai 13. toukokuuta 2016

Kaveruksille kesävaatetta

Meidän lapsilla on hyvät kaverit, samanikäiset kuin meidän esikoinen ja keskimmäinen. Esikoinen sai olla parina päivänä hoidossa heillä vesirokkoa potemassa, kun oli muuten hyvä ja normaali vointi. Kiitokseksi siitä halusin ommella näille lapsosille jotain pientä, ja mikäs sen tarpeellisempaa tällä hetkellä kuin kesävaatteet.
Samoilla vauhdeilla ompelin omille samanlaiset, kaikki tehty Neenuskalta ostetuista trikoista.
Isommille pojille Tommy-hihattomat koossa 110 (himppasen näytti olevan kyllä nafti mitoitus, muistiin itselle tämä) ja meidän pienimmälle Spot fish-kaavalla t-paita koossa 86. Nämä kaikki sattuu olemaan kovia automiehiä, ja tässä kuosissa värit ovat ihanan kesäisen kirkkaat.



Tyttösille peplumit koossa 122, nämäkin Ottobren kaavalla. Alkuun molemmat oli lyhythihaiset, kunnes kuopus hipsi ompeluhuoneeseen ja sai sakset käsiinsä. Siihen siistimpään paitaan ennätti saada aikaan pienen reiän takakappaleelle hihan viereen, ja hetken jo ennätin ajatella, että ei tuota saa mitenkään korjattua. Piti hengähtää syvään, syödä ja nollata tilanne, kunnes keksin että hihattomassa versiossa takakappale saakin olla kapeampi. Vähän piti sivusaumoja purkaa, että kanttaus onnistui, mutta lopputuloksesta ei huomaa tätä pientä katastrofia enää ollenkaan.
Annettiin alkuperäinen versio sitten kaverille, ja jätettiin uuteen malliin saksittu omaan käyttöön.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!