sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Taaperolle turkoosia

Ensimmäisenä Ottobren Mustikka-haalarit koossa 80 pienin muokkauksin.
 Tämä on yksi niitä kaavoja, mitä kaikki muut on jo käyttäneet vuosia, ja minä sain aikaiseksi kokeilla sitä vasta nyt. Monesta blogista olen lukenut, että tässä on selkämitta lyhyt, joten siihen lisäsin pari cm, ja lahkeisiin lisäsin resorit.



Tämä vetoketjun yläpää oli se paikka, mikä jäi kaivelemaan. Miten te teette tuon siististi niin, että vetoketjun päät tulisi piiloon ja vetskari jatkuisi ihan ylös asti? Tässä kankaassa myös valkoinen pohjaväri loistaa nukkajonojen välistä taitoskohdissa, mutta eipä se enää valmiissa työssä niin häirinnyt.



Haalarihousuille kaveriksi ompelin peruspaitoja Baby basics-kaavalla koossa 80.





Olipa saumurin säädöt mitkä tahansa, napsahtaa ompeleet käytössä jossain vaiheessa aina poikki varsinkin näissä superjoustavissa kankaissa. Todella ärsyttävää! Itse osaan yleensä varoa venyttämästä pitkiä saumoja liikaa, mutta varsinkin lapset itse riisuu ottamalla hihasta kiinni ja venyttämällä piiiiiitkälle. Kokeilin nyt ommella sivusaumoihin saumuriompeleen viereen ompelukoneella suoran jousto-ompeleen, toivon mukaan tämmöinen sauma kestäisi paremmin. Vai olenko ainut, kenen saumuriommel ei kestä loputtomiin ehjänä?


2 kommenttia:

  1. Ihanan värisiä vaatteita! Kiva tuo haalarin kangas :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Kyllä huomaa, mitä värimaailmaa tulee tilailtua kangaskaupoista silloin, kun ei ole selkeää suunnitelmaa.

      Poista

Kiitos kommentistasi!